Mikä perhanan RD&D?

Useat sanovat sen olevan mahdotonta. Me emme.

Harvardissa vuosikymmenen alussa tehdyissä tutkimuksissa on huomattu menestyvien yritysten käyttävän prosentuaalisesti huomattavia osuuksia budjeteistaan tutkimukseen ja kehitykseen. Kukapa ei moista strategiaa noudattaisi? Syklisillä aloilla talouden noustessa dippaavan käyrän pohjalta paremman juntan saa varmasti se toimija, jolla on uudet, ihmeelliset ja paremmat tuotteet putkessa heti lähtökuopista lähtien. Leikkauksia vääristä paikoista tehneet karsiutuvat armotta pois. Sama tilanne toistuu vieläkin voimakkaammin korkean teknologian aloilla, joissa teknologinen ylivoima on lähes ainoa tekijä jolla kilpaillaan.

Samoissa tutkimuksissa (*) huomattiin myös ulkoistetun tuotekehityksen hyödyt. Yliopistoyhteistyöllä, ulkoistetuilla tuotekehityslaboratorioilla ja muilla stressinpoistovälineillä saatiin aikaan mielenkiintoisia tuloksia: kun yhtiössä oli 1 (yksi) tutkija 20 (kahtakymmentä) ulkoista tutkijaa kohti, olivat innovaatiomäärät moninkertaiset verrattuna vanhaan tilanteeseen, jossa yhtiö työllisti itse samaiset parikymmentä tutkijaa.

Ulkoistettu ja hyvin rahoitettu tuotekehitys on siis avain onneen? Ei aivan. Nykypäivän tuotekehitysprojektit ovat venyneet tuottamattomiksi budjettisyöpöiksi, joissa tuottavuuden ja kulujen suhde on kääntynyt päälaelleen. Lääketeollisuuden nykyiset kehityssuhdanteet kuvaavat hyvin vallitsevaa trendiä (**). Saman tuloksen aikaansaaminen vaatii yhä enemmän rahaa ja samalla pienet toimijat putoavat pois tuotekehityspelistä, joka on elinehto toimiville markkinoille. Ilman kehitystä ja uuden luomista ei ole tulevaisuuttakaan.

Me uskomme että pitkät ja tuottamattomat projektit eivät ole enää huomisen tapa toimia. Me uskomme että ihmiset, jotka nykypäivänä erikoistuvat eri alojen yhä syvällisempiin erikoisalueisiin, eivät voi enää tuottaa isoissa ja turvonneissa projekteissa sitä mitä heidän taitonsa oikeasti mahdollistavat. Me tarvitsemme jotain nopeampaa, keskittyneempää ja oikeisiin ongelmiin vastauksia antavaa tapaa toimia. Me tarvitsemme RD&D:n.

Mitä kummaa se on ja kuinka siihen pääsee mukaan?

RD&D on ohjelmistoteknistä ketterää kehitystä vastaava toiminta tuotuna tuotekehitykseen. Tiedämme, että tuotannollinen ja strateginen ketteryys saattavat joillekin kuulostaa iljettävältä bullshit-bingolta, mutta me emme puhu nyt korusanoista, vaan oikeasta aikaansaamisesta. Tulokset tuotetaan nopeasti, hallitusti, tarkoilla aikatauluilla ja samalla sovelletaan käytäntöön ennalta tarkasti määriteltyyn sovelluskohteeseen. Meidän väitteemme on, että oikeilla ihmisillä ja oikeilla työtavoilla on mahdollista tunnistaa, ratkaista ja soveltaa teknologiaa käytäntöön alle sadassa (100) päivässä! Verrattuna normaaliin 24 kuukauden projektisykliin tämä kuulostaa melko uskomattomalta, eikö? Me teemme sen mahdolliseksi teille.

Olemme jakaneet RD&D-prosessin kolmeen osaan:

1) Gateway-document (10 päivää)

  • Haastattelut ja liiketoimintatutustumiset, jonka pohjalta tuotamme kuvauksen odotetuista parannuksista liiketeoimintaanne. Vaiheen hinta 6420e (alv 0%).

2) Foundation prototype (40 päivää)

  • Sovelluksen käyttäjä saa käteensä ensimmäisen prototyypin / demomahdollisuuden lopullisesta sovelluksesta. Vaiheen hinta määräytyy hyötyperusteisesti, kuten kaiken muunkin pitäisi tässä maailmassa.

3) Enhanced business (90 päivää)

  • Sovellus on valmis käytettäväksi. Käyttökohteesta riippuen koeajot saattavat olla vielä tarpeen, mutta lopulliset hyödyt ja mahdollisuudet ovat 100% selvillä ja todettu.Vaiheen hinta määräytyy edelleen hyötyperusteisesti.

KraftCer-takuu

Luotamme omaan osaamiseemme ja verkostoomme niin paljon, että voimme taata onnistuvamme kaikessa siinä mihin todella keskitymme. Siksi voimmekin luvata vain parasta: Jokainen kolmesta vaiheesta laskutetaan kokonaisuudesssan ainoastaan, jos haluat jatkaa seuraavaan. Siksi ollemmekin hinnoitelleet ainoastaan ensimmäisen vaiheen, koska ratkaistavan ongelman potentiaali on se joka määrä hyödyn. Me ratkaisemme asiakkaan ongelmia ja poistamme asiakkaan tuskaa ja otamme myös palkkiomme siitä hyödystä mitä tuotamme, emme typeristä sopimusehdoista ja piilokuluista ilman tarkoitusta.

Mistä tämän saa??

Yhteydenotot voi osoittaa suoraan KraftCer Oy:n henkilöstöstä Saulille (se jolla ei ole tukkaa) tai Erkalle (se jolla tukkaa on hieman enemmänkin), me autamme erittäin mielellämme kaikkia ratkaisevaa kilpailuetua tavoittelevia tahoja saavuttamaan menestystekijöitä ja tuloksia niin lyhyessä ajassa että heikompaa hirvittää.

http://hbr.org/2011/06/how-pg-tripled-its-innovation-success-rate/ar/1 

**  http://www.frost.com/prod/servlet/market-insight-top.pag?docid=128394740

Comments are closed.