Uskomatonta!

“It is what you believe in, that you will become” – Brian Tracy

Kuuntelin tänään Brian Tracya ensimmäistä kertaa. Kuunnellessani inspiroiduin niin, että mieleni teki heti kokeilla puhelinmyyntiä. Oudolla tavalla todella hyvin houkutteleva mielihalu. Hänellä on selkeä visio siitä mikä merkitys uskolla on menestyvälle myyjälle: Kaikki kaikessa.

Seuraavassa yrittäjän näkemykseni samaan aiheeseen.

Väitän että uskolla on hyvin suuri merkitys siihen mitä voimme ja kykenemme elämämme aikana toteuttamaan. Usko vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme. Me emme voi tietää kaikkea ja joudumme päivittäin täydentämään näitä aukkoja uskomuksilla. Se mikä on tunteemme jostain asiasta, on usein ainoa työkalumme tehdä päätös sillä hetkellä. Oli kyse sitten puhelinmyyjän esittelemästä tuotteesta, terveellisestä ruuasta, itseluottamuksesta, ihmissuhteista tai ensivaikutelmasta jonka muista ihmisistä saamme. Tarkkaile omaa päätöksentekoasi ja huomaat miten paljon joudut luottamaan uskoosi.

Väitän että normaalin päivän tapahtumissa vain 10 % päätöksistämme tapahtuu pelkän tiedon avulla. Tiedon jonka olet siihen elämäsi vaiheeseen asti saanut kerättyä. Siihen lukeutuu niin koulun penkillä opittu kuin elämänkoulun sinuun jättämä tieto. Loput 90 % päätöksistä tapahtuu täydentämällä vajaavaista tietoa, ensikäden tuntemuksilla ja “tuntumalla” siitä mikä on oikein tai oikea tapa toimia. 90 % ajasta me siis uskomme tekevämme oikeita ratkaisuja. Vasta aika kertoo olivatko ne oikeita päätöksiä. Tarkkaile pitääkö tämä paikkaansa sinun kohdallasi.

Jos pitää, on loogista että muuttamalla uskomuksiasi aktiivisesti kohti niitä arvoja joita elämässäsi tavoittelet, suuntaat tämän valtavan voimavaran tavoittamaan päämääriä jotka sinulle ovat tärkeitä. Kun teet bisnestä, tämä on ensiarvoisen tärkeää jotta voit menestyä. Usko täysillä siihen mitä olet tekemässä. Moni epäilee sinun onnistuvan, mutta muista että myös he tekevät arvionsa vain uskonsa perusteella. Taustatyön merkitystä ei voi painottaa liikaa. Tee se hyvin, silloin myös sinuun uskotaan ja tehtäväksesi jää ainoastaan kova duuni toteuttaa se mihin uskot. Jos todella uskot itseesi ja asiaasi, huomaat että työn määrä ei ole ongelma.

Voisin kai filosofoida uskosta lisääkin, mutta syvällinen filosofia kuuluu keittiöön, ei yrittäjyydestä kertovaan blogiin. En tiedä miksi juuri keittiöön, mutta uskon niin.

Comments are closed.