Keskittyminen on avaintekijä

Olen aina uskonut, että mikä tahansa asia tai aihealue voi olla kiinnostava jos asiaan syventyy riittävästi. Nyt olen myös vakuuttunut, että jos aihealueeseen keskittyy riittävästi, jokaisen on mahdollista olla parhaiden joukossa. Nämä kaksi asiaa kulkevat rinnan. Pelkistettynä tämä tarkoittaa että voit halutessasi olla parhaiden joukossa aihealueessa johon keskityt.

Henkilökohtaisella tasolla tämä tarkoittaa luopumista tuurista. Samalla luovut systemaattisesti töistä jotka eivät sytytä sinua yrittämään parastasi. Tämä tarkoittaa että otat omasta menestymisestäsi täyden vastuun ja hallinnan. Sinä teet omista töistäsi mielenkiintoisia olemalla niissä hyvä ja vaatimalla panostasi vastaavan aseman ja arvostuksen. Jos et koe antavasi kaikkea nykyisessä työssäsi, uskalla luopua ja siirtyä eteenpäin.

Yrityksissä sama asia tarkoittaa; kun keskityt ydinosaamiseesi, olet lopulta parhaiden joukossa ydinosaamisalueellasi. Yksinkertaista.

Tämä ei tietenkään takaa yrityksen menestymistä. Huonolla myynnillä voidaan helposti tuhota kaikki hyvät tulokset tuotekehityksessä. Jälleen avaintekijänä on löytää myyjät jotka elävät täysillä siitä mitä tekevät parhaiten.

Rakentamasi ydinjoukko toimii kun se on valmis menestymään. Menestyvä ihminen on valmis tekemään jatkuvasti töitä itsensä ja työnsä kehittämiseen. Kaiken lähtökohtana on jatkuva oppiminen. Et voi luottaa siihen että tapasi tehdä töitä on koskaan riittävän tehokas. 50 kirjan lukeminen vuodessa ei ole liioittelua, mutta jos alkajaisiksi luet 2 kirjaa vuodessa, olet jo matkalla.

Mielenkiintoisia, asiaan liittyviä lukuja tarjoilee Asymcon matkapuhelinteollisuutta käsittelevä artikkeli:

http://www.asymco.com/2012/01/30/you-cannot-buy-innovation/

Mitä Apple on tehnyt eri tavalla kuin Nokia, kun puhutaan keskittymisestä avaintekijänä? Onko Nokia keskittynyt siinä määrin älypuhelinosaamiseen että voisi todella kilpailla Applen tai muiden valmistajien kanssa? Uskon vahvasti että keskittymisen tärkeys ei ole sidottu elektroniikkateollisuuteen.

Comments are closed.