Hallituksen kokous

KraftCer Oy:n tarina alkoi vuosi sitten. On hyvä hetki pysähtyä ja katsoa taakseen kulunutta aikaa ja tapahtumia. On myös aika pohtia RD&D™ työkalun uusia suuntaviivoja. Eli mitä opimme vuoden aikana tuotekehityksestä:

1. Kun suunnittelet omaa aikatauluasi, kommunikoi nopeutesi myös asiakkaalle.

Tuotteen rakentaminen yhdessä asiakkaan kanssa ei ole kiinni ainoastaan omasta onnistumisesta. Kun pyritään maksimi tehokkuuteen tulee molempien osapuolien olla sitoutuneita saavuttamaan tuloksia nopeasti. Jos tavoitetila ei ole sama, tehokkuus taantuu normaalille tasolleen riippumatta omasta tehokkuudestasi.

2. Tuotteistajan pitää olla askeleen edellä tuotekehitystä.

Tuotekehitys ei ole myynnistä irrallaan oleva prosessi. On turha tehdä tuotteita joita kukaan ei osta. Tuotteistusprosessin tulee ohjata tuotekehitystä, ei toisinpäin. Kysy asiakkaaltasi, älä itseltäsi. Unohda “minä” ja “me”. Jos haluat menestyä mielessäsi pitää olla ainoastaan “hän” ja “he”. Jos tarpeita ei ole tuotteelle, on tuotteistajan luotava tarpeet tavalla tai toisella tuotekehitys apunaan.

3. Parhaat ideat ovat parhaita vain hetken.

Pysy liikkeellä. Älä koskaan jää mukavuusalueellesi. Suunnittele ja toteuta määrätietoisesti. Lue aktiivisesti aihealueesi kirjallisuutta ja opettele myynnin logiikkaa. Kun aikaa on vähän, ohjenuorana on:

        Ajattele vain asioita joita haluat, älä koskaan asioita joita pelkäät.

        Tee vain asioita joita pelkäät, älä koskaan jää mukavuusalueellesi.

Ensi kerralla esittelyssä RD&D:n uusia tuulia.

Hyvää kesää toivottaa

KraftCer tiimi