Mikä perhanan RD&D?

Useat sanovat sen olevan mahdotonta. Me emme.

Harvardissa vuosikymmenen alussa tehdyissä tutkimuksissa on huomattu menestyvien yritysten käyttävän prosentuaalisesti huomattavia osuuksia budjeteistaan tutkimukseen ja kehitykseen. Kukapa ei moista strategiaa noudattaisi? Syklisillä aloilla talouden noustessa dippaavan käyrän pohjalta paremman juntan saa varmasti se toimija, jolla on uudet, ihmeelliset ja paremmat tuotteet putkessa heti lähtökuopista lähtien. Leikkauksia vääristä paikoista tehneet karsiutuvat armotta pois. Sama tilanne toistuu vieläkin voimakkaammin korkean teknologian aloilla, joissa teknologinen ylivoima on lähes ainoa tekijä jolla kilpaillaan.

Samoissa tutkimuksissa (*) huomattiin myös ulkoistetun tuotekehityksen hyödyt. Yliopistoyhteistyöllä, ulkoistetuilla tuotekehityslaboratorioilla ja muilla stressinpoistovälineillä saatiin aikaan mielenkiintoisia tuloksia: kun yhtiössä oli 1 (yksi) tutkija 20 (kahtakymmentä) ulkoista tutkijaa kohti, olivat innovaatiomäärät moninkertaiset verrattuna vanhaan tilanteeseen, jossa yhtiö työllisti itse samaiset parikymmentä tutkijaa.

Ulkoistettu ja hyvin rahoitettu tuotekehitys on siis avain onneen? Ei aivan. Nykypäivän tuotekehitysprojektit ovat venyneet tuottamattomiksi budjettisyöpöiksi, joissa tuottavuuden ja kulujen suhde on kääntynyt päälaelleen. Lääketeollisuuden nykyiset kehityssuhdanteet kuvaavat hyvin vallitsevaa trendiä (**). Saman tuloksen aikaansaaminen vaatii yhä enemmän rahaa ja samalla pienet toimijat putoavat pois tuotekehityspelistä, joka on elinehto toimiville markkinoille. Ilman kehitystä ja uuden luomista ei ole tulevaisuuttakaan.

Me uskomme että pitkät ja tuottamattomat projektit eivät ole enää huomisen tapa toimia. Me uskomme että ihmiset, jotka nykypäivänä erikoistuvat eri alojen yhä syvällisempiin erikoisalueisiin, eivät voi enää tuottaa isoissa ja turvonneissa projekteissa sitä mitä heidän taitonsa oikeasti mahdollistavat. Me tarvitsemme jotain nopeampaa, keskittyneempää ja oikeisiin ongelmiin vastauksia antavaa tapaa toimia. Me tarvitsemme RD&D:n.

Mitä kummaa se on ja kuinka siihen pääsee mukaan?

RD&D on ohjelmistoteknistä ketterää kehitystä vastaava toiminta tuotuna tuotekehitykseen. Tiedämme, että tuotannollinen ja strateginen ketteryys saattavat joillekin kuulostaa iljettävältä bullshit-bingolta, mutta me emme puhu nyt korusanoista, vaan oikeasta aikaansaamisesta. Tulokset tuotetaan nopeasti, hallitusti, tarkoilla aikatauluilla ja samalla sovelletaan käytäntöön ennalta tarkasti määriteltyyn sovelluskohteeseen. Meidän väitteemme on, että oikeilla ihmisillä ja oikeilla työtavoilla on mahdollista tunnistaa, ratkaista ja soveltaa teknologiaa käytäntöön alle sadassa (100) päivässä! Verrattuna normaaliin 24 kuukauden projektisykliin tämä kuulostaa melko uskomattomalta, eikö? Me teemme sen mahdolliseksi teille.

Olemme jakaneet RD&D-prosessin kolmeen osaan:

1) Gateway-document (10 päivää)

  • Haastattelut ja liiketoimintatutustumiset, jonka pohjalta tuotamme kuvauksen odotetuista parannuksista liiketeoimintaanne. Vaiheen hinta 6420e (alv 0%).

2) Foundation prototype (40 päivää)

  • Sovelluksen käyttäjä saa käteensä ensimmäisen prototyypin / demomahdollisuuden lopullisesta sovelluksesta. Vaiheen hinta määräytyy hyötyperusteisesti, kuten kaiken muunkin pitäisi tässä maailmassa.

3) Enhanced business (90 päivää)

  • Sovellus on valmis käytettäväksi. Käyttökohteesta riippuen koeajot saattavat olla vielä tarpeen, mutta lopulliset hyödyt ja mahdollisuudet ovat 100% selvillä ja todettu.Vaiheen hinta määräytyy edelleen hyötyperusteisesti.

KraftCer-takuu

Luotamme omaan osaamiseemme ja verkostoomme niin paljon, että voimme taata onnistuvamme kaikessa siinä mihin todella keskitymme. Siksi voimmekin luvata vain parasta: Jokainen kolmesta vaiheesta laskutetaan kokonaisuudesssan ainoastaan, jos haluat jatkaa seuraavaan. Siksi ollemmekin hinnoitelleet ainoastaan ensimmäisen vaiheen, koska ratkaistavan ongelman potentiaali on se joka määrä hyödyn. Me ratkaisemme asiakkaan ongelmia ja poistamme asiakkaan tuskaa ja otamme myös palkkiomme siitä hyödystä mitä tuotamme, emme typeristä sopimusehdoista ja piilokuluista ilman tarkoitusta.

Mistä tämän saa??

Yhteydenotot voi osoittaa suoraan KraftCer Oy:n henkilöstöstä Saulille (se jolla ei ole tukkaa) tai Erkalle (se jolla tukkaa on hieman enemmänkin), me autamme erittäin mielellämme kaikkia ratkaisevaa kilpailuetua tavoittelevia tahoja saavuttamaan menestystekijöitä ja tuloksia niin lyhyessä ajassa että heikompaa hirvittää.

http://hbr.org/2011/06/how-pg-tripled-its-innovation-success-rate/ar/1 

**  http://www.frost.com/prod/servlet/market-insight-top.pag?docid=128394740

Longlist lyhyesti

Mitä tehdä kun ideasi kaupallistaminen vaatii hightech b2b kauppaa? Tee long list ja sorvaa se short listiksi.

Hieno innovaatio kädessään on helppo kuvitella kaikkia mahdollisia käyttökohteita. Voi nähdä itsensä parantamassa maailmaa ja kuvitella kuinka tyhmiä ihmiset ovat kun eivät jo käytä näin hienoja juttuja. Selvä, ajattelen, olen siis insinööri. insinöörejä eivät ole vain ihmiset jotka lukevat itsensä insinööreiksi. se enemmänkin kuvaa ihmistyyppiä joka innostuu uusista asioista ja visioi ne todellisiksi esineiksi ja asioiksi. Jotta asian kykenee viemään läpi ja luomaan jotain uutta, uusvastarinta täytyy voittaa tavalla tai toisella. Usein vähättelemällä muiden mielipiteitä ja valtavalla määrällä periksiantamatonta itsepäisyyttä. Tämä on hyväksi uutta luodessa, mutta kaupan lähtökohtana huonoin mahdollinen lähestymistapa. Oppikirjoissa tämä ovelasti naamioitu hienon termin taakse: tuotekeskeinen lähestymistapa.

Kuitenkin jostain on lähdettävä liikkeelle. Long list käytännössä tarkoittaa että rajataan joku markkina ja kaikki mahdolliset kohteet joihin tuote tai idea on sovellettavissa laitetaan long listiin. Tämä on hyvin tuotekeskeinen lähestyminen asiaan, mutta tehokas tässä vaiheessa. Välittömästi tulee selväksi että jotkin lähestymistavat on poissuljettava, ja nyt korostus sanoille ‘tässä vaiheessa’. Totuus on se että bisneksesi elää kassavirrasta. Lähestymistapojen realistisuus riippuu siitä paljonko rahaa on käytettävissäsi. Mietittävä on tarkkaan kuinka kauan voitte selvitä ennen ensimmäistä kauppaa.

Short list koostetaan kourallisesta hyviä bisnesmahdollisuuksia perustelujen kera. Mikä on tuotteiden elinkaari kohteessa? Paljonko tuotekehitykseen panostetaan, josta voidaan päätellä tarve uusille ratkaisuille tai ylipäätään ongelmille. Kuinka paljon ideaa täytyy muokata jotta saadaan aikaan tarjoama asiakkaalle? Tärkeimpänä, mikä on asiakkaan ongelma jota nykyinen ratkaisu ei kykene korjaamaan. Tässä vaiheessa on jalkauduttava ja mentävä asiakkaan luo. Käytä hyväksi nykyistä statustasi. Opiskelijan tai ulkopuolisen on helpompi lähestyä, joskin toisaalta vaikeampi saada asian kannalta tärkeiden ihmisten aikaa käyttöönsä. Käytä verkostojasi. Jos et itse tiedä, joku muu tietää. Yliopistosi on jättimäinen verkosto. Käytä sitä.

Ajatuksia RD&D:stä

On mielestäni perusteltua sanoa että yliopisto ympäristönä ei tue yrittäjämäistä työskentelyä. Kokemukseni tutkimusprojetien suunnittelusta ja toteuttamisesta tukee tätä.

Asiaan pitää tulla muutos.

Tutkimusprojektit ovat liian hyviä aloitteita uusille toteuttamiskelpoisille ideoille. Ennakkoluuloton tutkija kahlaa projektia tehdessään kaiken olennaisen datan joka aiheesta on tuotettu. Review-artikkelit tuovat jo saavutetut tutkimustulokset tiivistettynä käyttöösi ja uudemmat artikkelit sitä aivan kuranteinta tietoa vahvistettuna näkemyksellä! Lue se introduction tarkasti! Juuri se kohta artikkelista on yrittäjäluontoiselle tutkijalle tärkein.

Mitkä ovat sovelluskohteet? Mitkä ovat konseptin edut näillä toimialueilla? Mikä on rahallinen mitattava moottori artikkelin tutkimusprojektissa? Muista että kirjoittaja on joutunut myymään idean jo rahoittajille ja he ovat ostaneet sen, todisteena artikkeli. Käytä järkeäsi.

Mutta tämä on vasta alku, seuraavaksi sinun täytyy myydä ajatus laitoksesi professorille, pomollesi. Jos olet aloitteleva tutkija tämä on ensimmäinen myyntipuheesi, joten valmistaudu tarkkaan. Kerro selkeästi tutkimuksen edut, mutta älä takerru loistaviin tuloksiin tai niiden helppoon soveltamiseen, sillä proffaasi tämä ei kiinnosta.

Mitä hän sitten haluaa? Sinulta selkeän suunnitelman siitä mitä rahallinen panostus tuottaa. Diplomityön? Yhteistyöartikkelin tunnetun yliopiston kanssa? Tärkeän avauksen tiettyyn kuumaan tutkimuskenttään? Puhu hänen kanssaan ja ennenkaikkea KUUNTELE. Jos pelkkä jutustelu ei anna selkeitä vastauksia, kysy: Mitä vaatisi että tälläinen hanke saataisiin käyntiin? Käytä pelisilmää aloitteen ajankohtaa miettiessä. Rahoitus on kiven alla tiettyihin aikoihin vuodesta. Pommita häntä mielenkiintoisella tiedolla. Tee käytännän työ hänen puolestaan. Jos tuotteesi on todella uusinta teknologiaa voit unohtaa tutkimuksesta liiketoimintaan tähtäävän rahoituksen. Nenäsi alla ovat kaikki tarvitsemasi laitteet, verkostot ja tieto. Tartu siihen lujasti.

Muista että kaikki lähtee kirjallisuusselvityksestä. Review ja uudet artikkelit. Tätä työtä et voi välttää jos haluat muuttaa jonkun muun idean SINUN bisnekseksesi. Tee taustatyö hyvin ja olet guru.