Pieniä vinkkejä myyntireiskan povitaskusta: nimittele rohkeasti!

Ihmisillä tuntuu olevan muutamia asioita jotka vaikuttavat heidän toimintaansa uskomattoman paljon. Nämä seikat ovat niitä tekijöitä ja toimintoja, jotka eivät tunnu oikein millään kokevan inflaatiota vaikka niitä kuinka käyttäisi. Ja siltikin niitä tulee käytettyä hävyttömän vähän.

Tästä alkaa myyntireiskan povitasku ™, jossa ajatuksenvirran omaisesti heittelen mielenkiintoisia knoppeja, jotka myyntitilanteissa vaikuttavat asiakkaaseen tai myyjään.

Aivan ensimmäiseen on määriteltävä oma ehdoton suosikkini: ihmisen etunimen lausuminen ääneen. On käsittämätöntä millä tavalla tämä pysäyttää paatuneemmankin periaatteesta ostamatta jättävän. “Hei, kuulehan nyt Pekka, olet itse sanonut että näillä ominaisuuksilla on kaikistu suurin vaikutus joka päiväisessä elämässäsi, joten eiköhän tehdä oikea päätös ja laitetaan tämä pakettiin.” Pekka pysähtyy samoille raiteille ja samaan tilaan välittömästi kuultuaan nimensä. Siinä on jotain todella syvältä riipaisevaa, mutta positiivisella tavalla. Kaikki rakastavat kuulla oman nimensä, varsinkin vieraan ihmisen suusta ja vielä hyvässä asiayhteydessä. Myytävät hyödyt + oma nimi = varma kauppa.

Myyntitilanteessa paras vaikutus tuntuu tulevan siitä, että nimen sanoja on hieman vieras ihminen. Siinä on virallista painoa ja kunnon pontta. Tämän tehokeinon käytössä on vain yksi huono puoli: sitä ei tule käytettyä tarpeeksi! Välillä pistää oikein vihaksi kun tajuaa että nyt olisi voinut aloittaa lauseen puhuttelemalla asiakasta oikein kunnolla, mutta jotenkin vain sosiaalisessa pikakiidossa ei moista huomannut tehdä.

Kokeilkaa tätä heti tänään tai viimeistään huomenna. Voin taata että maksaa vaivan takaisin moninkertaisena. Aloittakaa vaikka päättämällä että tänään / seuraavan tunnin aikana puhuttelette jokaista asiakasta hänen omalla nimellään ja vieläpä useaan otteeseen tapaamisen / puhelun aikana. Kaikista mielettömintä on, jos tiedät sen jo etukäteen esimerkiksi asiakasrekisteristä. Asiakkaalta lähtee sukat jalasta jo vähemmälläkin. Ylitä siis odotukset.

This entry was posted in Asiakassuhde, Myyntitaito. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>