Tuotetietous ja tietous yleensä luovat itsevarmuutta

Itsevarmuus ja itsekuri ovat jokaisen olympiavoittajan ja sarjayrittäjän tärkeimmät tukirakenteet. Tämä itse-liite kuvaa sitä sisäistä voimavaraa, sitä 90% osaa potentiaalista joka jokaisella on varastossa pahan päivän varalle. Jokaisen oma elämä on omien käsien ja tämän potentiaalin hyötykäyttötavan löytämisen varassa.

“It is said that if you know your enemies and know yourself, you will not be imperiled in a hundred battles; if you do not know your enemies but do know yourself, you will win one and lose one; if you do not know your enemies nor yourself, you will be imperiled in every single battle.” – Sun Tzu

Mitä vähemmän tiedät, sitä suuremmassa vaarassa siis olet. Mitä vähemmän ymmärrät ja osaat, sitä epävarmempi toiminnastasi olet. Oletko koskaan huomannut, kuinka minkä tahansa osa-alueen pienimpienkin yksityiskohtien ymmärtäminen vapauttaa sinut raivokkaasta tarpeesta löytää esimerkkejä, ennakkotapauksia ja mentorointia? Haluat tehdä asiat toisin, koska ymmärrät ettei kultaista keskitietä ole vaikka kaikki siihen pyrkivät.

Onkin kaksi innovatiivisinta ja tuotteliainta kautta kun aloittaa uuden liiketoiminnan tai työtehtävän: ensimmäinen jakso välittömästi elinkaaren alussa muutaman kuukauden ajan kun ei vielä tiedä mistään mitään – ja ei osaa peletä laatikon ulkopuolella ajattelua – ja toinen elinkaareen lopussa, siitä pisteestä eteenpäin kun itseluottamus omiin kykyihin leikkaa lakipisteen ja uskallus rikkoa rajoja on suurempi kuin pelko tehdä virheitä. Joko siis uskallat haastaa yleiset periaatteet ennen kuin kulttuuri taannuuttaa sinut tai sitten saavutat niin korkean osaamistason, ettet enää pelkää ottaa riskejä. Tämän takia kaikessa mihin ikinä ryhdytkin kannattaa ottaa selkeä oppimisasenne ja pyrkiä ymmärtämään niin isoja kuin pieniäkin linjoja. On lähes väistämätöntä että jossain vaiheessa putoat niihin samoihin kuoppiin kuin ne joille alussa naureskelit. Voittajat oppivat kiipeämään näistä kuopista ylös.

Myyntiin linkitettynä nämä ajatukset ottavat hyvin selkeän muodon. Kun uuden tuotteen tai palvelun myyntivastuun saa osakseen, yleensä ensimmäisenä pää on täynnä ideoita, ajatuksia ja mahdollisuuksia. Kuinka markkinoida (sissisti tai perinteisesti), kuinka argumentoida ja kuinka lähestyä, mistä prospektit ja kuinka niitä johdetaan.

Ikävät tosiasiat yleensä kuitenkin iskevät kasvoihin pyhällä voimalla sen ensimmäisten kuukausien hurmoksen jälkeen. Asiakkaat eivät ymmärrä, markkinointi on pelkkä rahareikä ja myyntimotivaation voi kaapia seiniltä. Tässä on potentiaalisilla voittajilla näytönpaikka: miten nousta suosta, nähdä tosiasiat ja löytää reitti niiden ympäri menestykseen? Tapauskohtaisia vastauksia on ääretön määrä, mutta itseluottamus ja itsekuri ovat ne ainekset, joita ilman kaikki tuntuu mahdottomalta.

Thomas Edisonin aikainen koulujärjestelmä haukkui hänet typeryksesi, joka ei tulisi koskaan oppimaan mitään. Samaan kohtaloon päätyi lapsuudessaan Albert Einstein. Mikä on sinun tekosyysi?

This entry was posted in Filosofia, Myyntitaito. Bookmark the permalink.

Comments are closed.