Lukeminen modernisoitu: Kindle 4.0

Tuli hetken mielijohteesta (eli viimeinkin) tilattua e-kirjan lukulaite. Uuden Kindlen kosketusnäytöllinen versio ei oikein vakuuttanut odotetulla näytönpuhtaudellaan, joten päädyin hieman edullisempaan ja ilman kummempia vipstaakeja olevaan perusversioon. Kuriiriyhtiö toimitti laitteen ennätysajassa ja käytti ennustamistaan päivistä vain puolet.

Tuo muka suojamuovissa oleva kuva on todellisuudessa E Ink-näytölle tehtaalla piirretty kuva. Laitteen kun ei tarvitse käyttää akkua kuin sivua vaihdettaessa, voidaan tämmöinen pientä ihmistä kummastuttava temppu helposti toteuttaa. Kun USB-piuhan tökkää tietokoneeseen, katoaa kuva ruudulta.

Mainittakoon vielä että tässä on ensimmäinen pahvinen repäisyliuskalla varustettu paketti, joka oikeasti aukesi niin kuin piti. Uskomatonta.

Mukaan ei paljon lyhyttä ja monikielistä manuaalia enempää tule. Laite nappaa Amazonin cloudiin ostetut kirjat WLANilla suoraan rekisteröidylle laitteelle ja itse osto tapahtuu siis yhdellä klikkauksella. Kirjat ovat käyttäjätilikohtaisia, joten jos joskus pilkon laitteen käyttökelvottomaan kuntoon, saa uuteen laitteeseen samat kirjan ilman lisämaksua. Tietenkin opuksia voi lukea myös muilla vehkeillä jos tarve vaatii.

Vähän kämmentä kookkaampi laite painaa hävettävän vähän, joten lukeminen kulkee nyt mukavasti mukana. Voin kyllä sanoa että erittäin silmäystävällinen E Ink-näyttö on varsin näppärä kirjankorvike ja kun sen useamman tuhat kirjaa tuohon laitteeseen tunkee, ei sen paino muutu grammaakaan. Motivaatiokirjat ja yhteiskuntakriittiset teokset taskuun ja radalle. Myöhässä olevaa asiakasta odotellessa voi maistella vaikka muutaman kappaleen Dan Arielya tai Geoff Colvinia.

This entry was posted in Teknologia. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>