Pieniä vinkkejä myyntireiskan povitaskusta: konditionaali pannaan!

Olen puhunut asiakkaan nimen käytöstä, myyjän itsevarmuudesta ja asiakkaan kuuntelusta. Kaikki nämä ovat asiakkaan ostopäätökseen positiivisesti vaikuttavia tekijöitä. Näitä vastaan myyntitilanteessa taistelevat ne virheet, joita myyjä voi omilla sanavalinnoillaan ja teoillaan tehdä. Yksi niistä on konditionaalin käyttö.

Kaikki isi-päätteiset lauseet ovat kammotuksia. “Tämä olisi teille oikein sopiva tuote”. “Nämä ja nämä hyödyt tuottaisivat teille selkeitä hyötyjä. Lisäksi tässä olisi tämmöinen ja tämmöinen lisäkilke. Teidän ei tarvitsisi yhtään ylimääräistä ajatusta uhrata”.

Järkyttävää.

Edelliset lauseet eivät ole kovin hehkeitä argumentoinniltaan lähtökohtaisestikaan, mutta konditionaalin käyttö heikentää niitä entisestään. Poista isi-päätteet, arvaukset, oletukset, ehdotukset, pyynnöt ja polvillaan anelut. Huippumyyjä on varma omasta tuotteestaan, ammattitaidostaan ja kyvystään nähdä asiakkaan näkyvät ja näkymättömät tarpeet. Konditionaalia ei käytetä, asiat ovat varmoja ja selkeitä. “Tämä on teille selkeästi paras ratkaisu. Kolkeikaa itse minkälaista materiaalia olemme tässä käyttäneet, niin huomaatte eron. Miellyttääkö valkoinen vai musta enemmän?”

This entry was posted in Itsevarmuus, Myyntitaito. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>